Četvrtak 21.10.2010.
11:21
Tanjug

Hašim Tači podnosi ostavku?

Hašim Tači

Član Predsedništva DPK Memlji Krasnići je na konferenciji za novinare rekao da ta stranka pokušava da nađe ustavno i zakonsko rešenje za izlazak iz institucionalne krize, prenela je RTV Crne Gore.

Krasnići kaže da je za krizu odgovoran bivši koalicioni partner Demokratski savez Kosova (DSK), jer je povukao ministre, ali je naveo da je DPK spreman da prihvati povratak ministara iz DSK u vladu. Međutim, ovu mogućnost je kategorički odbio član Predsedništva te stranke i bivši ministar inostranih poslova Skender Hiseni.

Hajredin Kuči kaže da je vlada blokirana i da postoji mogućnost finansijske krize.

"Nemamo brojčanu snagu da donesemo ni jednu odluku. Nemamo snagu da sazovemo sednicu vlade... Shvatamo da smo blokirani ", izjavio je zamenik premijera Hajredin Kući u intervjuu prištinskom listu "Koha ditore".

On kaže da je ubeđen da je izlazak na vanredne izbore najpravedniji izlaz iz duboke institucionalne krize sa tendencijom ulaska u finansijsku krizu naredne godine.

Očekuje se da će na izbornoj skupštini DPK odlučiti hoće li se odlučiti za vanredne izbore tako što će premijer Tači podneti ostavku ili će 40 poslanika zatražiti glasanje o poverenju vladi.

Pošto je predsednik Kosova Fatmir Sejdiu podneo ostavku posle ocene da je prekršio Ustav, na Kosovu i Meothiji su zakazani prevremeni parlamentarni izbori za 13. februar 2011. godine.

2024 © - Vesti online