Četvrtak 21.10.2010.
12:03
Vesti

Medalja (ni)je prioritet

Jelena Nikolić, Zoran Terzić i Maja Ognjenović

Smotra najboljih svetskih odbojkašica održaće se u Japanu od 29. oktobra do 14. novembra. Selektor Zoran Terzić izjavio je da želi da ekipa odigra što bolje na planetarnoj smotri i da ne razmišlja o tome da li će osvojiti medalju:


"Naša očekivanja su ista kao i prošli put, mada su očekivanja javnosti mnogo veća. Želimo da odigramo najbolje što možemo, da pokažemo da smo prava ekipa, a ne da razmišljamo o trofejima". 

Brakočevićeva se odomaćila

 

Put Dalekog istoka krenuće: tehničari - Maja Ognjenović (Olimpijakos) i Ana Antonijević (Kan), korektori: Jovana Brakočević (Evergrande, Kina) i Sanja Malagurski (Crvena zvezda), libera: Suzana Ćebić (Zul, Nemačka) i Silvija Popović (Rabica, Azerbejdžan),

srednji blokeri: Nataša Krsmanović (Rabica), Stefana Veljković (Asistel, Italija), Milena Rašić (Kan) i Dragana Marinković (Koreljano, Italija), primači: Jelena Nikolić (Vakifbank), Brižitka Molnar (Panatinaikos), Jovana Vesović (Dinamo Bukurešt) i Jasna Majstorović (Konstanca, Rumunija).

Prema Terzićevim rečima selekcije Rusije, Brazila, SAD i Italije sa "pravom pretenduju na svetske medalje":

"Nameravamo da pokušamo da ostvarimo najbolji mogući plasman i da ostanemo na SP do poslednjeg dana. Razmišljaćemo o utakmicama onako kako budu dolazile", rekao je Terzić i dodao da će poslednje dane priprema iskoristiti za prijateljske mečeve sa Kinom kako bi se odbojkašice podsetile na koji način igraju azijske ekipe.


Srbija će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u grupi "A" u Tokiju sa ekipama Japana, Poljske, Perua, Argentine i Kostarike.

Kapiten Jelena Nikolić istakla je da se "ekipa ne zadovoljava osrednjim rezultatom i da želi da ponovi uspeh sa prošlog Svetskog prvenstva", kada je 2006, takođe u Japanu, osvojeno bronzano odličje.

"Volela bih da prve utakmice odigramo najbolje što možemo i da stvorimo dobru atmosferu koja će nas nositi do kraja prvenstva. Mislim da su Poljska i Japan dobri rivali u grupi, ali verujem da možemo da se plasiramo u drugi krug", rekla je Nikolićeva.

Jedna od najboljih srpskih odbojkašica Maja Ognjenović naglasila je da je nezahvalno govoriti o prognozama:

"Imali smo naporne pripreme. Poslednji turnir u Italiji pokazao je da možemo ravnopravno da igramo sa ekipama kakve su Rusija ili Italija. Zato očekujem da osvojimo jedno od prva tri mesta u grupi i da se plasiramo u nastavak takmičenja".

2024 © - Vesti online