Četvrtak 21.10.2010.
06:48
M. Andrić - Vesti

Magistri peku rakiju za Amere

Od prvih dana u poslu im pomažu sin Ivan, mašinski inženjer i kćerka Maja, koja živi u Americi. Za kratko vreme njihova rakija kvalitetom je osvojila svetsko tržište, a najviše je cene Amerikanci, Kanađani i Australijanci. Prodaje se i u zapadnoevropskim zemljama, manje količine stižu do Rusije.

ULAŽU U OPREMU: Ivan, Rade i Branka u novom pogonu


 

Bogdanovići stalno ulažu u opremu i savremenu tehnologiju. Nedavno su u Kostojevićima otvorili novi izuzetno savremen pogon za proizvodnju voćnih rakija u koji su uložili 300.000 evra vlastitih i kreditnih sredstava. Godišnji kapacitet dostiže 150 tona.

Kćerka brine o plasmanu


Prvi kontejner rakije iz Kostojevića za Ameriku otišao je pre deset godina i od tada redovno stiže tamo gde o plasmanu vodi računa Radetova kćerka Maja.

Zahvaljujući tome, pored postojećih 20 radnika, posao je dobilo još pet meštana.


- Sada se destilacija obavlja u kazanu vrhunskog kvaliteta koga su napravili naši stručnjci po nemačkom receptu i tehnologiji uz izvesna poboljšanja - kaže Bogdanović.


Bogdanovići su od početka želeli da naprave prepoznatljivu robnu marku, vrhunski kvalitetan proizvod u ograničenim količinama, upakovan po profesionalnim zahtevima, koji može da parira viskiju i drugim žestokim pićima.


- Koristimo iskustvo u pravljenju rakije iz porodične tradicije Bogdanovića koje je sticano u osam prethodnih generacija. Uz to, angažovali smo profesionalce u ovom poslu, tehnologe, profesore, dizajnere i to je dalo rezultat - kaže Radetova supruga Branka.

2024 © - Vesti online