Sreda 20.10.2010.
18:37 >> 22:50h
Tanjug

KPS odblokirao vakcine, ali ne i nepokretnog Srbina

Pripadnici KPS-a na radnom mestu (arhivska fotografija)
 


Vozilo sa vakcinama je ranije danas zaustavila pokrajinska policija na izlazu iz Kosovske Mitrovice.


Tom prilikom su vozač, odgovorno lice koje je pratilo vakcine i nepokretan pacijent S.J. (77), koji je vraćan sa pregleda u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica, odvedeni do terminala Kosovske carine, u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Nije saopšteno da li su vozač i nepokretni pacijent pušteni na slobodu.


Osam stotina vakcina namenjenih bebama i 200 vakcina protiv gripa, zaplenjene su uz obrazloženje da nemaju pokrajinski atest.


Vozilo sa vakcinama je oslobođeno posle apela misijama UNMIK, Euleks i diplomatskim predstavništvama na Kosmetu da pomognu da kontigent vakcina što pre bude oslobođen.


Zbog specifičnosti skladištenja (optimalna temperatura i skladištenje u frižideru), vakcine imaju ograničeno vreme čuvanja i trajanja.


Kontinegent vakcina je dostavljen Domu zdravlja u Gračanici, a Trajkovićeva je navela da su službenici kosmetske carine istakli da se radi o nesporazumu.


Trajkovićeva je rekla za Radio televiziju Srbije da se pokrajinska carina izvinila zbog incidenta. Tako već započeta vakcinacija dece neće biti prekidana, niti će zdravlje dece biti ugroženo, navela je ona.

Rada Trajković je ranije danas apelovala da se pacijentu S.J, imajući u vidu njegovo teško zdravstveno stanje zbog koga je bio u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, omogući transport do Gračanice.

2024 © - Vesti online