Subota 21.11.2009.
00:44
Politika, Tanjug

Škundrić: Nema duga Rusima zbog NIS-a

On je rekao da će izveštaj tog revizora biti, najverovatnije, usvojen na sednici Upravnog odbora NIS-a zakazanoj za ponedeljak i istakao da taj izveštaj nema nikakav uticaj na aranžman sa "Gaspromnjeftom".

Srpski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić
 


"Vlasnički odnosi ostaju nepromenjeni, a za ovu vrednost od oko osam milijardi dinara, ako upravni i odbor revizora utvrde validnost izveštaja, biće umanjena ukupna vrednost kapitala kompanije", rekao je Škundrić i intervjuu "Politici".

Ministar je kazao da je sa „Gaspromnjeftom” dogovoreno da se ubrzaju sve poslove konsolidacije i da je najveći deo posla oko prenosa imovine NIS-a s Republičke direkcije za imovinu na novog vlasnika završen, a da će preostalih 10 odsto sporne imovine biti uskoro rešen.

Škundrić je rekao da Srbija ima rezerve gasa za oko 90 dana, da podzemno skladište „Banatski Dvor” u ovom času može da proizvede oko 1,2 miliona kubika gasa, do kraja decembra moći će oko tri, a u februaru pet miliona kubika, a već je rezervisano dodatnih 200 miliona kubika gasa u Mađarskoj.

Što se tiče cene gasa, on je kazao da bi gas od Nove godine mogao da pojeftini, što zavisi od predloga Agencije i kasnijeg usaglašavanja.

2024 © - Vesti online