Četvrtak 21.10.2010.
00:16
Tanjug

Italija: Bivši kriminalac pomogao u hvatanju mafijaša

Antonio Korteze uhapšen je pod optužbom da je ostavio bazuku bez mine u blizini sudnice pre dve nedelje i da je u januaru izveo bombaški napad kada je oštećen ulaz u zgradu suda u gradu Ređo Kalabrija na jugu Italije, a nekoliko nedelja kasnije poslao metak na adresu tužioca za borbu protiv mafije, prenela je agencija AP.

Doušnik im olakšao posao: Italijanska policija


Italijanski tužilac Graso je potvrdio pred televizijskim kamerama da je doušnik Antonio Lo Gudice, nekada visokorangirani mafijaš "Ndrangete", optužio Kortezea da je postavio eksploziv u nameri da zastraši tužioce koji su pokrenuli oštru akciju protiv pripadnika tog kriminalnog sindikata.


Američka agencija podseća da je italijanska policija u saradnji sa tužilaštvom, u julu uhapsila 300 osoba koje se povezuju sa "Ndragetom" i tako najavila oštar obračun sa pripadnicima kalabrijske mafije.


Prema oceni italijanskog tužilaštva kalabrijska "Ndrageta" danas je moćnija nego Koza Nostra (sicilijanska mafija), posebno u širenju uticaja van granica Italije.
Grad Ređo Kalabrija nalazi se na jugu Italije i najveći je grad u regiji Kalabrije, gde se nalazi sedište kalabrijske regionalne skupštine i suda.

2024 © - Vesti online