Sreda 20.10.2010.
00:12
Tanjug

Strane investitore brinu srpski huligani

Svi su videli naše huligane: Božidar Đelić

"Nije slučajno što se to desilo za vreme 'Parade ponosa' i u fudbalu, jer su to dve važne stvari u svetu, o kojima se govori. Veliki broj biznismena su ljubitelji fudbala, tako da su videli te scene", rekao je Đelić Tanjugu, komentarišući divljanje srpskih huligana na utakmici reprezentacije Srbije i Italije u Đenovi i na "Paradi ponosa" u Beogradu.

Posle završenog panela o evropskoj budućnosti Srbije, u okviru konferencije "Juromani", Đelić je dodao da na percepciju imidža Srbije u Evropi utiču i događaji iz devedesetih godina prošlog veka.

Đelić je naglasio da će problem sa huliganima biti rešen i da institucije države imaju mandat da iskorene tu negativnu pojavu u društvu. On je napomenuo da se u Skupštini Srbije trenutno razmatraju izmene i dopune krivičnog zakona, a Ustavni sud u ovom momentu razmatra mogućnost zabrane delovanje ekstremističkih grupa.

Učesnici konferencije su se interesovali za to - kako će Srbija ostati stabilna i sprečiti buduće ekcese na javnim mestima i šta Srbija donosi Evropi i Evropa Srbiji, kao i kada će naša zemlja postati deo Unije.

Đelić je na to odgovorio da će Srbija postati članica Evropske Unije, "kada ključne zemlje postanu spremne za nas, a mi ćemo, kako je i rekao predsednik Boris Tadić, biti spremni već 2016. godine".

2024 © - Vesti online