Sreda 20.10.2010.
08:00
Mondo

Jat: Do Ljubljane dvaput dnevno za 140 evra

Radovanović je na promociji ugovora o zakupu mesta u avionu (code share) "Jata" i slovenačke "Adrije" kazao da će novac za taj zakup biti obezbeđen iz kredita od 51,5 miliona evra koji je srpska aviokompanija dobila od "Sosijete ženeral" i "Unikredit" banke.

Do Ljubljane dva puta dnevno sa JAT-om

Kako je dodao, ostatak novca, koji treba da bude dostupan nakon što Skupština Srbije ovih dana usvoji zakon o davanju državne garancije tim bankama, biće utrošen na revitalizaciju kompanije, 40 miliona evra, i osposobljavanje flote i popravku aviomotora, 9,5 miliona.

Radovanović je kazao da rezultati poslovanja "Jata" u ovoj godini "neće biti dobri" ali nije želeo da navede koliki će biti gubici.

Prošle godine su gubici dostigli 23,5 miliona evra.

"Bilo bi preuranjeno i neozbiljno da to govorim sada, to ipak rade knjigovođe", kazao je direktor "Jata".

On je precizirao da su prognoze za ovogodišnje poslovanje bile zasnovane na radu kompanije sa 16 aviona i 90.000 putnika po avionu.

"Jat" je, međutim, ostvario 100.000 putnika po avionu ali flota nije imala 16 aviona već devet do deset i nisu korišćeni bazni aerodromi u Skoplju i Banjaluci.

Radovanović je rekao i da bi sledećeg meseca državna delegacija Srbije trebalo da putuje u Tursku, kako bi se nastavili pregovori sa "Turkiš erlajnsom", ali je kazao da ne zna detalje.

"'Jat' je obavio sve što treba i dostavio dokumentaciju ali će o svemu odlučiti država", istakao je direktor "Jata".

Dodao je da se usklađivanje reda vožnje sa "Montenegro erlajnsom" očekuje tokom zime. Razgovori sa predstavnicima crnogorske kompanije su u toku.

Radovanović je kazao da će ugovor sa "Adrija ervejzom" o "kod šeru" omogućiti bolju i jeftiniju vezu poslovnih ljudi Srbije i Slovenije jer će se između Beograda i Ljubljane leteti dva puta dnevno, šest dana u nedelji, osim subote.

Kako je objasnio, "Jat ervejz" će poletati iz Beograda za Ljubljanu u 07.00 i vratiti se u Beograd u 09.10 dok će avion "Adrije" kretati iz Ljubljane za Beograd u 15.10 a vraćati se za Sloveniju u 16.45.

Cena povratne karte je od 140 evra i u cenu su uračunate sve takse.

2024 © - Vesti online