Utorak 19.10.2010.
16:16
Tanjug

Zabela: Robijaši premešteni zbog reketiranja

Uz premeštanje zatvorenika i tri pripadnika službe obezbeđenja udaljena su sa posla, saopštila je danas Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Sedmi paviljon u Zabeli važi za jedan od najstrožih i nabolje čuvanih zatvora u kome su smešteni osuđeni za najteža krivična dela

Do podataka o nedozvoljenom ponašanju osuđenih došlo je Odeljenje za operativno-bezbednosne poslove Uprave u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, koja nastavlja rad na slučaju, dodaje se u saopštenju.

Sedmi paviljon u Zabeli važi za jedan od najstrožih i nabolje čuvanih zatvora u kome su smešteni osuđeni za najteža krivična dela.

Uprava napominje da je danas oko 80 pritvorenih lica u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, odbilo da primi doručak koji se priprema u zatvorskoj kuhinji, navodeći kao razlog nezadovoljstvo zbog dugotrajnog pritvora kao i, prema njihovom mišljenju, visoke kazne zatvora koje izriču sudovi u Novom Sadu.

Bezbednosna situacija u Okružnom zatvoru u Novom Sadu je stabilna i nema nikakvog narušavanja reda i mira, ističe Uprava.

U saopštenju se napominje da Uprava Okružnog zatvora u Novom Sadu razgovara sa pritvorenicima koji odbijaju da uzmu hranu sa linije, a tokom dana, sa njima će obaviti razgovor i predsednik Okružnog suda u Novom Sadu.

2024 © - Vesti online