Utorak 19.10.2010.
16:33
Novosti

Beograd: Automobili lete u vazduh

"Opel vektra" iz Braće Jerkovića 

Eksplozija bombe i podmetnuti požar uništili su u ponedeljak rano ujutru četiri automobila. Prvo je pola sata posle ponoći u Ulici braće Jerković izgorela "opel vektra", a dva sata kasnije na "audi A8", u Ružinoj ulici u Kaluđerici, bačena je bomba. Od siline detonacije uništena su još dva parkirana automobila. Srećom, u ovim incidentima niko nije povređen.


"Opel vektra", vlasništvo je profesora u Višoj poslovnoj školi u Novom Sadu, a izgorela je u podmetnutom požaru. Prema rečima komšija, plavi automobil sa zatamnjenim staklima zaustavio se pored "vektre", a zatim su se dvojica muvala oko vozila. Posle nekoliko minuta začula se jaka eksplozija i plamen je brzo uništio "vektru". Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da se požar proširi i na ostale automobile.


Žitelje Ružine ulice u Kaluđerici oko 2.30, probudila je jaka eksplozija. Dvojica nepoznatih mladića bacila su ručnu bombu na "audi A8" parkiran na neograđenom placu kod broja 22. Detonacija je osim "audija" oštetila i BMV 324 i "opel ankonu" koji su bili parkirani u blizini. Navodno, reč je o automobilima koji su bili namenjeni mehaničarskim radionicama za delove.


Policija je obavila uviđaj, a kako se nezvanično saznaje, "audi A8" je vlasništvo Željka Č., čiji se brat Aleksandar Č. nalazi u zatvoru zbog mnogobrojnih krivičnih dela.

2024 © - Vesti online