Utorak 19.10.2010.
13:51
Vestionline

Kulina: Radnica suspendovana zbog pogibije dečaka

Marković je rekao da je preduzeo potrebne mere i da očekuje izveštaj javnog tužioca i istražnog sudije o nesreći koja se dogodila kada je korisnik Doma iz muškog paviljona otišao do paviljona na drugom spratu gde su smešteni nepokretni korisnici. 

Zgrada uprave doma Kulina
 


''On je iskoristio trenutak odsutnosti negovateljice, koja je, prema njenoj izjavi, otišla do toaleta i najbližeg korisnika, najmanjeg po uzrastu, bacio kroz prozor'', rekao je Marković RTS-u i najavio da će preduzeti i ostale mere prema zaduženim radnicima.

On je naveo da je svaka soba na tom spratu imala negovateljicu i da je dovoljna jedna po prostoriji sa osam nepokretnih osoba, da je "pokrivenost bila potpuno po normativima" i da godinama korisnici iz drugog paviljona, pogotovo agresivni i odrasli, nisu ulazili u tu prostoriju.


Nesreća se dogodila 17. oktobra u 13.40 časova, a uviđaj su obavili istražni sudija Višeg suda u Nišu, zamenik višeg tužioca i policija Policijske uprave u Nišu.
Petnaestogodišnjak je posle pada kroz prozor odmah prebačen u niški Klinički centar sa teškim povredama od kojih nije bilo spasa.

2024 © - Vesti online