Utorak 19.10.2010.
11:34
Vestionline

Hrvati, kao, daju Srbima da otkupe stanove

Džakula je rekao za "Fokus" da je nemoguće da Srbi otkupe takve stanove, jer su cene otkupa za bivše nosioce stanarskog prava suviše velike, od 500 do 700 evra po metru kvadratnom, a nekada je bila pet-šest puta manja.

Srbima je nemoguće da otklupe stanove po takvim cenama: Veljko Džakula



I predsednik Udruženja građana "Ravni kotari" Neven Jokić smatra da se Srbima koji žele da otkupe stanove čini velika nepravda, zato što ih sada plaćaju po visokim cenama.

"Postoje različiti kriterijumi koji nisu isti za srpski i hrvatski narod. Stanove mogu da otkupe samo oni koji su obuhvaćeni programom stambenog zbrinjavanja. Smatramo da svim Srbima koji su imali stanarsko pravo treba da se vrati to pravo i da oni trebaju imati mogućnost da stan otkupljuju pod istim uslovima", rekao je Jokić.

Direktor Istraživačko-dokumentacionog centra "Veritas" Savo Štrbac rekao je da je sasvim evidentno da Hrvatska samo želi da dobije što bolju poziciju prema EU, te da zato postavlja velike i nerealne cene metra kvadratnog stana, jer se pretežno vraćaju oni koji ni u izbeglištvu nisu našli krov nad glavom.

On je podsetio da je odbijeno oko 1.700 zahteva Srba za stanarsko zbrinjavanje, a stan je dobilo nešto više od hiljadu osoba.

2024 © - Vesti online