Utorak 19.10.2010.
10:39
Vestionline

Ganić još jednom uvredio srpski narod

Košarac je za "Fokus" ocenio da je ovom izjavom Ganić ponovo uvredio srpski narod u BiH, koji nije zaboravio njegovu ulogu u BiH tokom devedesetih godina prošlog veka.

Ganić će odgovarati za zločine nad Srbima: Staša Košarac



On je istakao da je Ganić politički odgovoran za sve ono što se dešavalo Srbima tokom ratnih godina, jer je kao član ratnog Predsedništva BiH znao za postojanje 126 logora u Sarajevu, silovanja, te ubijanje više od tri hiljade srpskih civila.

"Ganić je svestan da slučaj protiv njega nije zatvoren. Očekujemo da će odgovarati za zločin u Dobrovoljačkoj ulici i za sve ono što je bilo pogubno za sarajevske Srbe. Mislim da Ganić pokušava da izađe iz svega toga i sada priča razne neistinite i neutemeljene priče", istakao je Košarac, koji je i rukovodilac Tima RS za koordinaciju aktivnosti istraživanja ratnih zločina i traženja nestalih lica.

On je naveo da Srbi nisu napuštali Sarajevo kako bi prodali svoju imovinu i da bi kupili neke nekretnine u Banjaluci ili Beogradu, jer su mnogi od njih zbog ucena i nesigurnosti morali da prodaju stanove po cenama znatno manjim od tržišnih.

"Sarajevska politika planirala je sistematsko uništavanje srpskog naroda u tom gradu, a to je nastavljeno i posle Dejtonskog sporazuma", rekao je Košarac, te dodao da su Srbi pod uticajem bošnjačke politike bili primorani da napuste Sarajevo, a ne da bi ostvarili neku ekonomsku korist.

2024 © - Vesti online