Ponedeljak 18.10.2010.
23:40
Tanjug

Tadić: Mi određujemo sudbinu kriminalaca, ne oni našu

Boris Tadić

"Izborićemo se sa svim iskušenjima i vrlo brzo će to biti jasno onima koji u to ne veruju“, rekao je Tadić na obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Tadić je istakao da Srbiju, a posebno pripadnike BIA, iskušenja pred kojima se nalaze ne smeju zaustaviti na putu ka konačnom cilju, a to je članstvo u Evropskoj uniji (EU), jer "ukoliko Srbija danas stane, doživeće sudbinu čoveka koji stane u hladnoći".

Od pripadnika BIA predsednik je zatražio da imaju razumevanje za teškoće sa kojim se suočavaju, jer društvo ponekad ne razume njihov rad. "Znam kako vam je teško i sa čim se sve suočavate. Važno je da uprkos svim tim iskušenjima nastavite dalje", poručio je Tadić.


On je rekao da Srbija želi da postane član EU ne zbog formalnih razloga, nego zbog suštinskih i vrednosnih promena, da učini bolji život svih njenih građana, i u tom cilju se reformišu sve institucije, pa i BIA. Srbija se, kako je rekao Tadić, nalazi u političkom i ekonomskom procesu koji ima i svoje bezbednosne implikacije i ispunjen je iskušenjima.

"I pripadnici BIA će morati da prihvate tok promena i u sociološkom i tehnološkom smislu, i da preuzmu odgovornost", naglasio je Tadić.

Tadić je rekao da, kao predsednik Republike i predsedik Nacionalnog saveta za bezbednost, od pripadnika BIA očekuje samopregor, da na sebe preuzmu sve rizike koje nosu naredni period, uprkos svim iskušenjima i ambijentu koji za njih nije povoljan.

Direktor BIA Saša Vukadinović istakao je da je, uprkos svim izazovima kojima je Srbija izložena, bezbednosna situacija u državi stabilna, a za to su, pored ostalih, zaslužni i mladi i obrazovani ljudi u toj agenciji.

2024 © - Vesti online