Ponedeljak 18.10.2010.
12:39
Vestionline

Dačić: Političari treba da budu u ''sportu''

Dačić je kazao da makar kroz političare, država treba da bude prisutna u sportskim klubovima i organizacijama.

Ivica Dačić


''Šta je veća šteta, da klubove vode političari ili ljudi iz belih knjiga organizovanog kriminala'', rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.


Ministar je dodao da je u jednom periodu bio predsednik fudbalskog kluba ''Palilulac'' i da je tada bio okružen kriminalcima.


''Je l' to normalnije, nego da na primer direktor policije bude u upravi nekog kluba ili sportske organizacije'', dodao je Dačić.


Potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić pozvao je u subotu, 16. oktobra, političare, aktivne u upravama sportskih klubova, da pre bilo kakve kritike nasilja i huligana napuste te klubove i tako ih, kako je rekao, "liše svoje zaštite".

Ima izvesnih saznanja, ali nisu za javnost

Dačić je kazao da ima izvesnih saznanja o organizatorima i finansiranju ekstremističkih organizacija koje se dovode u vezu sa nasiljem u Beogradu 10. oktobra i na utakmici u Đenovi, ali da detalji nisu za javnost.


''Neke informacije su prikupljene, ali je najbolje da se o tome ne piše u javnosti, kako bi istraga dala rezultat'', reko je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.


Ministar je ukazao da na prikupljanju dokaza policija radi zajedno sa tužilaštvom i dodao da je za rešavanje problema nasilja ključna dosledna primena zakona.
Prema njegovim rečima, od utakmice u Đenovi uhapšeno je 40 osoba, ali je uglavnom reč o onima koji su učestovali u neredima na fudbalskoj utakmici, a ne o organizatorima. Ministar je naglasio da je i posle incidenata u Beogradu koji su ''pratili'' Paradu ponosa, uhapšen izvestan broj ljudi, a slične akcije se sprovode konstantno.

2024 © - Vesti online