Nedelja 17.10.2010.
21:51
Tanjug

Tačiju partija dala odrešene ruke

Najuže rukovodstvo DPK, koja je najuticajnija stranka u kosovskom parlamentu prenosi puno ovlašćenje predsedniku partije i predsedmiku kosovske vlade Tačiju za buduće odluke u skladu sa aktuelnim kretanjima, navedeno je u saopštenju.

Sad se pita za sve: Hašim Tači


''Sve buduće radnje i odluke Demokratske partije Kosova će biti u punoj saglasnosti sa Ustavom Kosova, važećim zakonima i postupcima utvrđenim Poslovnikom o radu skupštine'', dodaje se u saopštenju.


DPK će dati svoj doprinos da osigura slobodne, fer i demokratske izbore, u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, pozivajući istovremeneo Centralnu izbornu komisiju, kao i lokalne i međunarodne činioce da izvrše sve neophodne pripreme za slobodan i transparentan izborni proces.


''DPK u izborni proces ulazi pripremljena sa programom i jasnom vizijom da nastavi realizaciju projekata započetih da ojača i učvrsti Kosovo, ekonomski razvoj, poveća socijalnu zaštitu građana i bržu integraciju u Evropsku uniju i NATO'', navodi se u saopštenju.


Tačijeva stranka pozvala je sve članove i simpatizere za pripremu i potpunu posvećenost početku izbornog procesa.


DPK daje punu podršku nosiocima institucija - v.d. kosovskom predsedniku Jakupu Krasnićiju i predsedniku kosovske vlade Tačiju, da deluju u okviru svojih ustavnih ovlašćenja i pravnih institucija, navedeno je u saopštenju.


Prevremeni parlamenti izbori na Kosovu i Metohiji biće održani 13. februara 2011. godine.

2024 © - Vesti online