Nedelja 17.10.2010.
20:29
Vestionline

Margetić: Odričem se Hrvatske

U svom komentaru pod naslovom "Diferncijacija pameti: Odričem se Hrvatske!", Margetić je navodi da je Hrvatska država izgrađena na veličanju fašizma, ustašizma, negiranju zločina genocida nad Srbima, Jevrejima, Romima, nad neistomišljenicima ustaškog režima, negiranju ratnih zločina iz 90-ih godina prošlog veka, posebno ratnih zločina u Sisku, Slavonskom Brodu, ali i drugim mestima širom Hrvatske, od Gospića, Splita, Vukovara, Pakračke poljane, Karlovca i drugih gradova.

Domagoj Margetić

On navodi da ne može biti deo društva koje slavi ratne zločine i ratne zločince.

"Ne možemo biti dio društva koje i danas mržnjom zbija svoje redove protiv unutrašnjih i spoljnih neprijatelja. Takve se Hrvatske moramo odreći. To više nema veze ni sa čim, to je naprosto civilizacijsko pitanje", naglasio je Margetić.

Margetić dodaje da je Hrvatska nastala na sistematskom falsifikovanju ekonomskih bilansa i organizovanom sistemu političke korupcije, i da počiva na sistematskoj krađi novca iz državne blagajne, na pranju novca za mafiju, organizovanju špedicije za drogu, kao i logistike za sve druge oblike krijumčarenja.

Bilo je, kaže on, besmisleno ratovati za ovakvu nezavisnost i suludo ratovati za ovakvu slobodu, jer su ti ratovi bili "logistika njihovih zločina, ubijanja i pljačkanja u ime nacionalnih svetinja i simbola".

"Ja se odričem Hrvatske! Mi imamo pravo da izaberemo da ne budemo građani jedne sumanute, lopovske, mafijaške, kriminalne, zločinačke države. Imam pravo kao čovek da izaberem da više sa takvom Hrvatskom nemam ništa", navodi Margetić u komentaru objavljenom na stanici ''necenzurisano.com''.

2024 © - Vesti online