Nedelja 17.10.2010.
17:29
Vestionline

Jovanović: U Hrvatskoj narodnoj stranci imamo partnera

''Nemamo pravo na ignorisanje činjenica koje danas Srbiju opisuju kao društvo koje u svojim temeljima nema fundamentalno ugrađene veze sa regionom, rekao je Jovanović'', koji je prisustvovao 20. godišnjici osnivanja Hrvatske narodne stranke (HNS).

Eh, kada bi Srbija i Hrvatska imale odnos kakav imaju HNS i LDP: Čedomir Jovanović


Ovom skupu su prisustvovali sadašnji i bivši predsednici Hrvatske, Ivo Josipović i Stjepan Mesić, kao i rukovodstvo HNS.


"Kada bi odnosi Srbije i Hrvatske bili kvalitetni, kao što su odnosi HNS i LDP, onda bi niz problema koji svakodnevno opterećuju život ljudi bili rešeni u najkraćem periodu", naglasio je Jovanović.


Ocenjujući da će HNS posle izbora biti stranka koja će "presudno uticati" na politički život Hrvatske, Jovanović je napomenuo da će LDP razvijati saradnju kroz jasan odnos i partnerstvo u sprovođenju liberalne politike, koja ne koketira sa populizmom i demagogijom.


"Ako govorimo o Evropi, onda u HNS imamo stabilnog partnera u procesu evropskih integracija", dodao je Jovanović.


Dobro je što su odnosi sa Hrvatskom danas bolji nego što su bili u prošlosti, "ali to je veoma daleko od nivoa na kome ti odnosi treba da budu da bi naša ekonomija u Hrvatskoj videla tržište za sebe i da bi kulturne veze bile na onom nivou na kome treba da budu", zaključio je Jovanović.

2024 © - Vesti online