Nedelja 17.10.2010.
13:18 >> 02:28h
Vestionline

Pobede Borovčanina i Klička u Hamburgu

Najbolji srpski bokser dobio je duel nokautom i sada ima 27 pobeda (19 nokauta).

"Pripremao sam se dugo vremena za ovaj meč, prvo u Kelnu, potom na Tirolu zajedno sa Kličkom, gde nas je trenirao naš zajednički trener Fric Zdunek i posle toliko napornih treninga i sparinga, nisam ni jednog momenta sumnjao u svoju pobedu. Nisam je očekivao tako brzo, ali sam se u ringu osećao mnogo jače, brže i snažnije nego u dosadašnjim mečevima, što potvrđuje da je izbor Zduneka za trenera bio pun pogodak. Posle meča nastavljam sa kondicionim treninzima, jer želim da sve svoje nedostatke otklonim pred meč karijere za titulu evropskog šampiona koji me očekuje u Banja Luci početkom naredne godine. Nadam se još boljoj poziciji na svetskoj rang listi, jer je moj konačni cilj borba za svetsku titulu u kruzer kategoriji", rekao je Nenad Borovčanin posle meča.

Posle Borovčanina, u ring je ušao Ukrajinac Vitalij Kličko koji je na poene u 12 rundi pobedio Amerikanca Šenona Brigsa, čime je ukrajinski teškaš odbranio titulu u NJBC verziji.

On je Brigzu naneo toliko teških udaraca da sudijama nije ostavio dilemu u vezi pobednika... Svog protivnika je poslao i u bolnicu gde su lekari ustanovili da su Brigsu slomljene jagodične kosti ispod oba oka.

2024 © - Vesti online