Nedelja 17.10.2010.
12:31
Srna

Brisel: Veći nadzor nad srpskom ambasadom

Brisel

Diklić je rekao da je juče oko 15.30 nekoliko mlađih osoba, noseći dve kosovske i više albanskih zastava, uzvikujući parole i zviždeći, pokušalo da skine srpsku zastavu ispred ambasade Republike Srbije u Belgiji.

"Nekolicina njih je preskočila ogradu ambasade Srbije, lupala na vrata i pokušala da skine zastavu sa jarbola ispred zgrade. Na poziv dežurnog osoblja ambasade, briselska policija je brzo odreagovala, a okupljeni demonstranti su se razbežali na sam zvuk policijskih sirena", objasnio je Diklić za "Dojče vele".

Prema njegovim rečima, među vandalima su bile i dve devojke sa zastavama takozvane republike Kosovo, a neki od okupljenih nosili su i tradicionalne albanske bele kape.

"Nismo mogli policiji da damo detaljnije opise okupljenih, jer su imali šalove i fantomke", rekao je ambasador Srbije, dodavši da snimci koje su zabeležile nadzorne kamere ambasade mogu poslužiti briselskoj policiji u identifikaciji demonstranata.

Tokom ovog incidenta na ambasadi Srbije u Briselu nije načinjena materijalna šteta niti je bilo povređenih.

Ovaj incident usledio je nakon protesta Albanaca u Skoplju, Tirani i Prištini zbog paljenja albanske zastave na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija u Đenovi.

2024 © - Vesti online