Nedelja 17.10.2010.
10:11
Vestionline

Đuričić: Zar da pljujem svoju zemlju?

Lažu mediji!: Anđelko Đuričić

Golman reprezentacije Srbije u neverici čita ono što bi trebalo da su njegove izjave i tvrdi da su lokalni mediji zlonamerno dodavali čitave rečenice.

"Osećam se grozno! Moje reči su izmišljene zarad dizanja publiciteta i tiraža pojedinih novina, a to je još i prevedeno u našoj štampi", kaže Đuričić za Novosti.

"Po dolasku iz Đenove ovdašnjim novinarima sam u kratkim crtama rekao šta se dogodilo u autobusu i prilikom prekida meča s Italijom. Međutim, u novinama je objavljeno više od pola rečenica koje nisam izgovorio niti bih to ikada uradio. Pa zar mislite da bih pljuvao sopstvenu zemlju i narod? E, pa ne bih. Volim svoju zemlju i osećam se sigurno u Srbiji, stoga tvrdim da je besmislica ovo što su Portugalci napisali kako se ne osećam bezbedno u otadžbini".

Đuričić je, navodno, rekao Portugalcima kako su Srbi lud narod i da huligani ne dozvoljavaju da država uđe u Evropsku uniju.

"Mi možda jesmo lud narod, ali u pozitivnom smislu. Međutim, to nikad ne bih rekao Portugalcima. A, što se tiče izjave o huliganima i Evropskoj uniji, reći ću samo da politika i ja nemamo nikakvih dodirnih tačaka. Svako ko me iole poznaje zna da to nije moj stil izražavanja niti sfera interesovanja. Pazi, molim te, ja pričao o integracijama!? Sve same gluposti", kaže golman portugalske Leirije. 

2024 © - Vesti online