Nedelja 17.10.2010.
05:41
Vestionline

Evropol zabrinut zbog bajkerskih grupa

List piše o nedavnom velikom skupu balkanskih bajkera u Slavonskom Brodu, gde je poslednjeg dana inače mirnog sedmodnevnog festivala izbila tuča između Hels endželsa i rivalske grupe iz Bosne i Hercegovine - Grevinis, događaju koji je evropska policija budno pratila, prenosi BBC.

Evropol strahuje od bajkera
 


"Indipendent" ističe da, uprkos i daljoj napetosti u regionu i činjenici da su mnogi bajkeri okoreli ratnici više balkanskih ratova, bajkerski skupovi uglavnom prolaze mirno, mada Evropol kaže da su mnogi bajkeri umešani u reketiranje, krijumčarenje belog roblja i krijumčarenje droga.


Pretnja koju predstavljaju "jednoprocentaši" - termin kojim vanzakonski bajkeri razlikuju sebe od 99 odsto bajkera koji poštuju zakon - do te mere brine Evropol da su ove nedelje održali konferenciju u Dubrovniku na kojoj su zvaničnici iz cele Evrope razgovarali o tome kako da istražuju, otkriju i zaustave aktivnosti bajkerskih bandi.


"Indipendent" piše o učestalim okršajima rivalskih bajkerskih bandi u Evropi i otkrićima kriminalnih aktivnosti među nekima od njih, dodajući da zvaničnici još nisu sigurni da li se kriminalno podzemlje proširilo i na balkanske bajkere, ali da svakako budno prate njihove aktivnosti.

2024 © - Vesti online