Subota 16.10.2010.
22:17
Vestionline

Jamajka nudi besplatan odmor za čileanske rudare

"Odgovarajuće je i primereno da mi sa Jamajke pružimo ruku ljubavi našoj braći i sestrama u Južnoj Americi koji su pretrpeli tako veliko iskušenje i ipak pobedili uprkos svim nedaćama ", rekao je Gordon Buč Stjuart biznismen i direktor hotela "Sandals Resorts" iz lanca hotela širom Jamajke i Kariba.

Dva meseca proveli u jami rudnika: Čileanski rudari


Struart je u pratnji ministra turizma Jamajke Edmunda Bartleta uputio ponudu rudarima koji su izašli na površinu posle nešto više od dva meseca provedenih u jami rudnika, preneo je Rojters.


Britanska novinska agencija navodi da su čileanski rudari postali svetske medijske zvezde od kada je ceo svet gledao njihovo spasavanje.


Od tada su zasuti poklonima i ponuda za posao, uključujući i pozive da posete grčka ostrva i Vilu Elvisa Prislija "Grejslend" u američkoj saveznoj državi Tenesi, kao i da prisustvuju fudbalskim utakmicama.


Čileanski rudari bili su zarobljeni pod zemljom u rudniku San Hoze, u blizini grada Kopiapo oko 800 kilometara severno od čileanske prestonice Santjaga, posle urušavanja stena u rudarskom oknu 5. avgusta. Spašeni su 14. oktobra, posle 69 dana provedenih pod zemljom na dubini od 625 metara.

2024 © - Vesti online