Subota 16.10.2010.
02:13
Tanjug

SAD: Srbi, divno ste upotrebili policiju za gej paradu

Amerikanci pohvalili akciju srpske policije na Paradi ponosa
 

Kantrimen je, na panel raspravi o situaciji na Balkanu, održanoj u organizaciji nemačkog Maršalovog fonda, na pitanje da li bi nedavni ispadi huligana i ultradesničara mogli negativno da se odraze na proces evroatlantskih integracija Srbije, pohvalio delovanje srpskih vlasti, preneo je Glas Amerike.

- Nasilje u bilo kojoj prestonici sveta nikada nije poželjno. Državna sekretarka Hilari Klinton je izrazila naše divljenje prema činjenici da je srpska Vlada upotrebila policiju na dobro organizovan način, kako bi zaštitila prava nepopularne manjine, i to je veliki korak za bilo koju državu, da pređe iz faze kada manjine nisu mogle da se izražavaju na miran način, do trenutka kada to pravo štiti država, rekao je Kantrimen.

- Činjenica da su povređeni policajci na dužnosti, braneći nešto do čega im možda, privatno, nije stalo, važna je i mi saosećamo sa svim povređenima. No, da li je to egzistencijalna pretnja državi ili društvu? Ne verujem, ali to je pre unutrašnje pitanje Srbije nego neke strane vlade, kazao je Kantrimen.

2024 © - Vesti online