Petak 15.10.2010.
21:22
Vestionline

Šutanovac: Dijalog s Prištinom što pre

Dragan Šutanovac

Šutanovac je istakao da je u Vojnom komitetu EU predstavio reforme iz oblasti odbrane, i iskazao uverenje da Srbija ima kapacitete da se pojavi u tim misijama, pre svega u medicinskim, ali i u drugim timovima.


Prema njegovoj oceni, Srbija može da adekvatno da odgovori izazovima, rizicima i pretnjama po tim pitanjima, jer je za njih usvojila visoke standarde.


Šutanovac je preneo da je tema razgovora u Briselu bio i Kosmet i istakao da su svi njegovi sagovornici pohvalili Srbiju što je "konačno shvatila vreme u kome živi i sa EU uobličila stav koji je putem rezolucije usvojen u UN".


"Naša je želja veoma jasna i nema nikakvih primesa neodlučnosti: želimo što pre da započnemo dijalog sa Prištinom po pitanju rešavanja dnevnih problema građana koji žive na Kosovu", naglasio je Šutanovac.


Za nas ne postoji nijedan razlog da se ti razgovori odlažu, rekao je Šutanovac, napoiminjući da su njegovi sagovornici iz EU to shvatili i obećali da će učiniti sve što mogu da što pre dođe do tih razgovora.


Govoreći o radu Vojne kancelarije u Misiji Srbije pri NATO, on je ocenio da je njeno kompletiranje sada samo tehničko pitanje, jer je politička odluka doneta.


Očekuje se da u drugom kvartalu sledeće godine Kancelarija bude kompletirana, da počne da učestvuje u radu Komiteta NATO i dobija informacije koje su Srbiji do sada bile nedostupne.

2024 © - Vesti online