Petak 15.10.2010.
14:27
Srna

Anđelina: Ne sudite o filmu dok ga ne vidite

Snimanje filma u Budimpešti

Izrazivši nadu da ljudi neće suditi o filmu dok ga ne vide, Džolijeva je istakla da veoma poštuje sve što Udruženje "Žene - žrtve rata" radi i da bi želela da joj "pruže priliku da razgovara sa njima kako bi lično razjasnila sve nesporazume u vezi ovog projekta", saopšteno je iz UNHCR-a.

"Bila bi sramota za sve nas koji smo uključeni u ovaj projekat i za sarajevsku filmsku ekipu kada bi nas ovaj neopravdani pritisak, koji se zasniva na pogrešnoj informaciji, sprečio u nameri da film snimamo u BiH", istakla je Džolijeva.

Ona navodi da je odabrala da film "Bezimena ljubavna priča" radi u BiH i smesti ga u taj istorijski period "kako bi podsetila ljude na ono što se desilo ne tako davno i ukazala na žrtve koje su preživele rat".

Ministar kulture i sporta Federacije BiH Gavrilo Grahovac poništio je u sredu, 13. oktobra, odobrenje za snimanje filma na području Sarajeva. On je takvu odluku doneo posle sastanka sa predsednicom i članicama Udruženja "Žene - žrtve rata" Bakirom Hasečić, Zibom Jažić, Razom Omerović, Sanjom Milović i Amrom Mujanović.

Film se trenutno snima na lokacijama u Mađarskoj, a u njemu igraju glumci iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kako protiče snimanje možete pogledati u našoj prethodnoj vesti.

2024 © - Vesti online