Petak 15.10.2010.
13:15
Tanjug

Gračanica: Pretučen na putu zbog srpskih tablica

"Još voziš sa PR tablicama u albanskoj državi", poručili napadači (Slika preuzeta sa sajta lada-klub.com)

Pacijent je rekao da je napadnut na putu Janjevo-Gračanica u trenutku kada je pokušavao da popravi svoj automobil. Tada ga je jedan auto pretekao i zaustavio se. Iz njega su izašle tri muškarca i počela da, kako je M. L. rekao, na lošem srpskom i sa albanskim akcentom viču: “Još uvek voziš kola sa PR tablicama, znaš li ti da je ovo albanska država”.


“Napadači su M.L. potom pretukli i pobegli. Čovek je još neko vreme ležao na putu, a potom je uspeo da se sam prebaci do Doma zdravlja u Gračanici jer zbog prekida telefonskih veza nije mogao da pozove hitnu pomoć, a karticu mobilnih operatera Kosova nije imao”, saopšteno je iz Doma zdravlja.


Rane su, kako je navedeno, kompletno obrađene, data je odgovarajuća terapija zbog povreda, ali i zbog ekstremnog skoka krvnog pritiska i stresa, i pacijent je upućen kod hirurga na dalje praćenje i lečenje.

Odmah je obaveštena Kosovska policijska služba - Policijska stanica u Gračanici, čiji su pripadnici obavili uviđaj. Zamenik komandira stanice policije u Gračanici, Rama Krueziju, izjavio je KIM radiju da je policiji incident prijavljen sinoć oko 21:35 i da je reč o raseljenom licu iz Uroševca koje trenutno živi u Lapljem Selu.


“Istraga utvrđuje da li se to stvarno desilo. Na autu su razbijena stakla, ali uviđajem na mestu incidenta tragovi stakla nisu pronađeni, niti su pronađeni bilo kakavi tragovi”, rekao je Krueziju. Istraga će utvrditi, najavio je Krueziju, da li je žrtva pogrešila u navođenju lokacije gde se incident desio.

 
Iz Dom zdravlja Gračanica apreluju na nadležne da ulože napore da se mobilna telefonija na Kosovu što pre uspostavi kako bi Hitna medicinska pomoć mogla da interveniše blagovremeno.

"Apelujemo na odgovorne iz Telekoma Srbije i JP PTT saobraćaja Srbije da angažuju sve svoje kapacitete i mogućnosti da se našim pacijentima omogući da mogu pozivati Službu za hitnu medicinsku pomoć. Samo ponovnim uspostavljanjem fiksne i mobilne telefonije ljudski životi se mogu spasavati", piše u saopštenju.

2024 © - Vesti online