Petak 15.10.2010.
05:38
Vesti

Prvi beogradski hipik

- Trenutak kada sam kročio na scenu razdvojio je moj život na dva koloseka. Imao sam 15 godina kada sam profesionalno počeo da sviram i ušao u pravi bend u kome su svirali, za mene tada matorci od 25 godina. U gimnaziji sam odlučio da postanem hipik, jedan od prvih u Beogradu. Oblačio sam se čudno, nosio sam majice koje sam dobijao iz Londona, široke pantalone i klompe, imao dugu kosu i podsećao na Džimija Hendriksa - priseća se Dašić.


Uživao je na koncertima kod Hajdučke česme koje i danas pamti.


- U to vreme svirao sam pop-rok muziku i nastupao sa grupom "Siluete". Kasnije sam osnovao bend "Šamar". Bili smo slični "Generaciji 5", koja je tada bila na vrhuncu karijere, pa smo bili u njihovoj senci. Svirao sam sa mnogim bendovima i studijski gitarista. Dospeo sam i u "Riblju čorbu", ali stvari nisu baš najbolje funkcionisale, pa sam deo "Čorbe" bio samo dva meseca.


Kada je shvatio da od roka ne može da se živi osnovao je grupu "Legende".


- Nikada nisam hteo da budem deo estrade, taj način života nije nimalo lep kao što izgleda sa strane. Kada sam napustio rokenrol, počeo sam da kalkulišem s folklorom, iako sam pre toga svirao sve osim narodnjaka. Prva ploča "Legendi" prošla je prilično loše, ali je bila inicijalna kapisla za dalji rad.

2024 © - Vesti online