Četvrtak 14.10.2010.
14:51
Vestionline

Srpska vojska želi u misije UN i EU

Slaćemo vojnike i u misije Evropske unije: Dragan Šutanovac
 

"To je put u kome su sve zemlje članice Partnerstva za mir i zemlje koje žele da postanu članice EU", rekao je Šutanovac u pauzi okruglog stola "Stanje Evrope - teška pitanja za EU".


Šutanovac je istakao da je to način na koji Srbija može da ostvari koristi, ne samo u oblasti odbrane, nego i za dalje približavanje EU, prenose beogradski mediji.


On je ocenio da činjenica da je iz celog regiona jugoistočne Evrope na taj skup pozvana samo Srbija i da je njen glas danas pomno slušan, govori da postoji veliko interesovanje Evrope.


"Ovo je velika konferencija na kojoj se razmatraju problemi, ali i buduća rešenja u razvijanju Evrope", rekao je Šutanovac i dodao da je delegacija Srbije sagovornike ubedila da je jedini pravi put Srbije, bez alternative, put u EU.


Šutanovac je razgovarao je i sa najvišim predstavnicima EU, što je, kako je istakao, izuzetno značajno, budući da se danas u Briselu održavaju važni sastanci američkog državnog sekretara Hilari Klinton o budućnosti regiona u okviru EU.


Na tim sastancima Klinton na neki način, naglasio je Šutanovac, zastupa i interese Srbije, za što je moguće brže približavanje i ulazak u EU.

2024 © - Vesti online