Četvrtak 14.10.2010.
11:09 >> 13:39h
Tanjug

Dačić: Situacija u Srbiji stabilna

Žandarmerija i protivnici Parade ponosa

Dačić je, takođe, obavestio da ne postoji dovoljno informacija o tome da su organizatori nereda u Beogradu i Italiji isti ljudi.

"Ti događaji se nadovezuju, iz istog su miljea, ali nema dovoljno informacija o tome da su organizatori isti ljudi", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima Savet za nacionalu bezbednost je dao podršku policiji da u slučaju nasilja, ugrožavanja života ljudi i imovine upotrebi sva moguća zakonska ovlašćenja.

Pres služba predsednika Srbije je u sapštenju navela da je Savet, na sinoć održanoj sednici, analizirao bezbednosnu situaciju u zemlji posle poslednjih izliva nasilja na ulicama Beograda i sportskim manifestacijama.

"Savet za nacionalnu bezbednost odao je priznanje pripadnicima policije, tužilaštva i službi bezbednosti zbog izuzetnog angažovanja i profesionalnog reagovanja, zaštite javnog reda i mira, imovine i sigurnosti građana", piše u saopštenju.

Kako se navodi, Savet je doneo zaključak da policija u ovakvim situacijama ima pravo upotrebe apsolutno svih zakonskih ovlašćenja u cilju očuvanja opšte bezbednosti.

Savet za nacionalnu bezbednost zatražio je od svih nadležnih državnih organa da nastave najodlučniju borbu protiv organizovanog kriminala, ekstremističkih "navijačkih" grupa i drugih ekstremističkih organizacija koje pokušavaju da ugroze bezbednost države i građana Srbije.

2024 © - Vesti online