Četvrtak 14.10.2010.
12:58

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Koštunica je najveći problem sam sebi

Samostalni poslanik Dragan Šomaz
 

Kako Vam izgleda optužba LDP-a da je DSS-a davao podršku organizacijama koje su izazvale nerede u Beogradu?


- To je besmisleno. Oni su povezali činjenicu da je Andreja Mladenović pre nego što je ušao u DSS pre 15 godina bio aktivista "Obraza", ali to nema nikakve veze sa ovim.


Zar nije i lider DSS-a Vojislav Koštunica pisao za list "Obraz"?


- Taj tekst su oni preuzeli iz drugih medija, on nije pisao za njih nikada.


Kako to da se LDP uhvatio baš za DSS?


- Od kad ga znam, Čedi smeta Koštunica. Nije mu smetalo kada je za republičke izbore bio na zajedničkoj listi tadašnjeg DOS-a sa Koštunicom, samo da bi se uvukao u parlament i vladu. Ova stranka traži prostor jer ga, u stvari, nema. Predstavljaju se kao opozicija, a podržavaju vlast. Njima vlast nije neprijatelj, tako da onda neprijatelje moraju da izmišljaju.


Mislite da to nema veze sa Koštunicom?


- Nema. Koštunica je sam sebi najveći problem.


Da li organizatori nereda imaju podršku neke druge političke partije?


- Ti klinci nisu glupi, zašto se sumnja da bi mogli sami da se organizuju.
Ipak, neko ih plaća?


- Čisto sumnjam da iza toga stoje stranke jer one nemaju para.


Nego ko?


- Iza toga stoje obaveštajne službe. Možda deo naših, a moguće je da su i neke strane uplele prste.


Gej aktivisti su zadovoljni paradom, izborili su se za svoja prava, a šta je sa povređenim policajcima?


- Naravno da su i njima ugrožena prava. Niko ne kaže da gejevi nije trebalo da organizuju paradu, sve je to u skladu sa zakonom i Ustavom. Ali, to košta, i parada i posledice, sve će to morati da plate građani iz svog džepa.


Mislite da je trebalo da se odloži?


- Ako je procenjeno da je skup visokog rizika - naravno da je trebalo. Ovako, oni su se prošetali, propagiraju ljubav, a policajci leže po bolnicama dok će građani plaćati štetu.


I u Đenovi su srpski navijači napravili haos...


- Ne mogu da verujem da država ne može da reši problem navijača.
 

Homen je genije

 

Slobodan Homen smatra da iza divljanja srpskih navijača u Đenovi, kao i iza nereda u Beogradu, stoje velike firme koje strahuju za svoj monopol ako Srbija uđe u EU?


- Taj Homen je genije! Pa neka bar kaže koje su to firme. Kako mogu da pričaju kad oni sede u upravnim odborima tih klubova, a vidi kakvi su nam navijači. Dokle god klubove Crvena zvezda i Partizan ne izbace u poslednju ligu i oni ne nestanu sa fudbalske scene na nekoliko godina, tako će biti.

2024 © - Vesti online