Sreda 13.10.2010.
21:18
Vestionline

Manganeli: Policija nije kriva za nerede

Manganeli je naveo da "italijanska policija ne snosi nikakvu odgovornost" za nerede. On istakao da je "policija, tako što nije oštrije intervenisala, sprečila veću nesreću".

Manganeli je dodao da je "samo odgovorno ponašanje pripadnika snaga reda sprečilo još ozbiljnije incidente na stadionu u Đenovi".

Utakmica grupe C kvalifikacija za EP između Italije i Srbije prekinuta je sinoć u Đenovi zbog izgreda navijača iz Beograda. UEFA je najavila da će ceo slučaj razmatrati 28. oktobra.

U izveštaju Interpola o srpskim navijačima, koji je Srbija faksom dostavila italijanskim vlastima, naveden je samo broj ekstremnih navijača koji će doći u Italiju s kartom za utakmicu, ali nije pomenuto koliko su opasni, izjavio je portparol Nacionalne opservatorije za sportske manifestacije Roberto Masući.

"U faksu, koji je stigao iz Srbije nalazio se izveštaj Interpola u kome je pisalo da će u Italiju stići 1.300 navijača, a došlo je 1.800, od kojih su 180 doputovali autobusima i minibusevima bez ikakvih navijačkih obeležja", rekao je Masući.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da pripreme za utakmicu Srbija - Italija u Đenovi nisu bile dobro obavljene i da je intervencija italijanske policije mogla biti mnogo efikasnija.

2024 © - Vesti online