Sreda 13.10.2010.
22:52
Vestionline

Italija, uprkos huliganima, ostaje prijatelj Srbije

I dalje zajedno: Italija i Srbija

"Ovde smo da bi rekli našim prijateljima iz Srbije da smo uz njih i u smislu onoga što će se desiti 25. oktobra kada će se odlučivati o tome da li da srpska kandidatura bude prosleđena dalje svojim tokom.

Italija ne samo da će glasati za tako nešto već će se truditi da i drugi tako urade", rekao je Mantika na otvaranju izložbe "Karavađo, misterija dve slike Sveti Franja u meditaciji", u Palati Italije.

Ambasador Italije u Srbiji Armando Varikio istakao je da je bitno što se izložba otvara danas, posle onoga što se dogodilo u Đenovi, da se da još jedan dokaz koliko su prijateljski odnosi između Italije i Srbije dobri.


On je rekao da je otvaranje izložbe deo inicijative koju Italija sprovodi u okviru Drugog međudržavnog samita Italije i Srbije koji će biti održan za nekoliko nedelja u Beogradu.
Varikio je zahvalio srpskoj policiji koja, pored ostalog, štiti ovako velika umetnička dela.


"Zajedno radimo u borbi protiv kriminala, kako onog svakodnevnog, tako i organizovanog kriminala koji prilikom nekih događaja, naročito onih događaja koji možda mogu da izazovu velike emocije ne smeju da nas ometaju na našem zajedničkom putu i zajedničkom stremljenju ka Evropskoj uniji (EU) i u EU", rekao je Varikio. 

2024 © - Vesti online