Sreda 13.10.2010.
15:03
Vestionline

Čeda: Sad smo svi ugroženi

On je u pisanoj izjavi naveo da su na stadionu u Đenovi u utorak uveče svi mogli da vide koliko su bila besmislena opravdanja koje su mnogi politički centri nalazili za nasilništvo koje se dogodilo u nedelju u Beogradu.

Odlučujući trenutak za državu: Čedomir Jovanović
 


''Zbog toga moraju da uslede hitne reakcije države, momentalne sednice parlamenta i vlade i stvaranje zajedničkog društvenog fronta koji će zaštiti demokratski poredak i bezbednost naše zemlje'', smatra Jovanović.


Nasilnici će, ocenio je, ako se sada uzmakne pred njima i ne sankcionišu i iskorene politike koje su ih godinama hranila i podržavale, nastaviti da napadaju na svakom mogućem mestu, u zemlji i van nje, sve u želji da pobede šireći strah.


''Ovo je odlučujući trenutak za državu, ali se njen odgovor ne sme svesti samo na krivične postupke protiv pojedinaca'', naveo je Jovanović, koji je u nedelju snimljen kako psuje dvojicu prolaznika.


On je ukazao da se razlozi ne mogu tražiti u lošoj socijalnoj situaciji, jer su na stadionu u Đenovi bili ljudi koji su zahvaljujući Evropskoj uniji i našim integracijama u mogućnosti da putuju u inostranstvo i to bez viza.


Niko ne može biti spokojan i bezbedan u zemlji kojoj se preti terorizmom, gde se ugrožava život sportiste koji se usudio da sam izabere za koga će igrati, uništava reprezentacija svoje države, napomenuo je Jovanović i zaključio da tu više nema prostora za stranačke razlike.


Jovanović je izrazio nadu da će da svi shvatiti da je ovo ključni trenutak za opstanak demokratije, reda i zakona u Srbiji.

2024 © - Vesti online