Sreda 13.10.2010.
12:08
Vestionline

Italijani ne žele da dođu u Srbiju

Điđi Riva

Riva kaže da nikada u životu nije doživeo sličan ispad navijača na tribinama, i da je velika sramota što su huligani prekinuli susret.

"Ceo život sam u fudbalu a ovakve scene nikada pre nisam video. Ozbiljno sam se uplašio kada sam primetio da izgrednici vitlaju noževima na tribinama stadiona, bolje rečeno bio sam šokiran. Tužan sam zbog prekida utakmice jer je to trebao da bude fudbalski spektakl. Ono što smo videli na stadionu u Đenovi je delikvencija. Ne želimo da brinemo za našu bezbednost prilikom gostovanja Srbiji u drugom delu kvalifikacija i zato smatram da UEFA treba da donese odluku o tome da se taj meč igra na neutralnom terenu", rekao je Điđi Riva.

Grupa Huligana je u utorak uveče prekinula meč u sedmom minutu... 

Italijanska policija je uhapsila 17 osoba zbog izazivanja i učestvovanja u neredima pre, tokom i posle otkazivanja fudbalskog meča Italija -Srbija.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić je, rano jutros u Beogradu po povratku iz Italije, izrazio žaljenje što je došlo do prekida kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

Inače, Luiđi Riva je sa "azurima" osvojio pehar na šampionatu Evrope 1968. održanom u Italiji. U finalu održanom u Rimu, Italija je pobedila SFR Jugoslaviu sa 2:0. Riva je dao prvi gol, a Anastasi drugi. Dragan Džajić je bio najbolji strelac turnira sa dva gola.

2024 © - Vesti online