Sreda 13.10.2010.
10:07 >> 18:33h
Vestionline, Tanjug

Đoković: Spreman sam za naredne izazove

Protivnik Đokoviću u narednoj rundi turnira iz Serije 1000 biće pobednik Francuz Rišar Gaske koji je savladao zemljaka Gaela Monfisa sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:4).

Drugi srpski teniser u Šangaju Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u 3. kolo pošto je jutros izgubio od Šveđanina Robina Soderlinga sa 6-3, 7-6 (7-5).

Novak Đoković je tako ostao jedini predstavnik Srbije u pojedinačnoj konkurenciji na ovom turniru iz Serije 1.000.

"Zadovoljan sam formom, igrom koju pružam i celokupnim psiho-fizičkim statusom. Motivisan sam da na ovom turniru nastavim u istom ritmu", izjavio je Đoković.


Drugi reket sveta je istakao da je Ljubičića pobedio uspevši da mu "neutrališe servis".

"Ljubičić je poznat kao veliki server i upravo sam taj segment igre uspeo da mu neutrališem", naveo je Đoković i dodao da je "šansu iskoristio i u boljoj razmeni udaraca".


"Napravio sam ključni brejk na početku prvog seta i to mi je, praktično, otvorilo vrata ka konačnoj pobedi", dodao je srpski teniser.

Đoković je napomenuo da je i posle turnira u Pekingu, gde je protekle sedmice odbranio titulu, "sačuvao dovoljno energije".


"Nisam mnogo snage potrošio u Pekingu, s obzirom da sam do titule došao ne izgubivši nijedan set", napomenuo je Đoković.

Srpski teniser je istakao da ga je pobeda u polufinalu Dejvis kupa oprotiv Češke u Beogradu prošlog meseca "ispuniila energijom".


"Tokom Dejvis kupa nosi vas timski duh koji ne osećate tako često kada se takmičite kao pojedinac. Tada svi igraju za jednog i jedan za sve, a cilj je doneti pobedu svojoj reprezentaciji. Zbog toga se svi trudimo da i poslednji atom energije damo za našu zemlju", dodao je Đoković.

Prvi reket Srbije je naglasio da je ova godina "najuspešnija u Dejvis kup istoriji naše zemlje".


"Igraćemo finale kod kuće i nadam se da će nas ponovo podržati navijači u prepunoj Beogradskoj areni. Igramo protiv Francuske koja je mnogo iskusnija od nas u Dejvis kupu i ima velike igrače, ali sam uveren da ćemo mi izvojevati pobedu", optimista je Đoković.

Nagradni fond u Šangaju iznosi tri miliona i 240.000 dolara od čega će pobednik dobiti 616.500, a poraženi finalista 302.000 dolara. 

2024 © - Vesti online