Sreda 13.10.2010.
04:14
Alo

Matanić: Hrvati ubili Pukija

Milovanović direktni izvršilac likvidacije, a Karamanko znao sve: Robert Matanić


 

- Karamarko zna sve. Jasno je da sve ima veze sa samim vrhom Hrvatske. Karamarka lično poznajem još od devedesetih, smatrao sam ga svojim, našim, dobrim. On igra bitnu ulogu u ubistvu Pukanića. Zna sve, a do danas nije govorio o propustima u vezi sa Pukanićem, niti zašto mu je posle prvog atentata ukinuto obezbeđenje - izjavio je Matanić sudijama Specijalnog suda u Beogradu, svedočeći putem video-linka iz Županijskog suda u Zagrebu.


Matanić je kao direktnog izvršioca likvidacije juče označio Željka Milovanovića Gavru (44), bivšeg pripadnika „crvenih beretki“, koji mu je, kako tvrdi, priznao da „radi na Pukiju“.

Mesto ubistva Pukanića

- Na mobilnom mi je napisao da radi na Pukiju. On je kupio skuter, kojim je ubijen Pukanić i njegov saradnik Niko Franjić, rekao mi je na kome radi, a kamere su jedino njega snimile na mestu eksplozije. Moja jedina veza sa ovim slučajem je što sam Milovanoviću pomogao da kupi skuter. Da sam znao šta namerava, nikada mi ne bi pomogao - rekao je Matanić i naveo da „prava istraga o ubistvu nikad nije sprovedena i da Pukanić i Franjić nisu slučajno ubijeni 23. oktobra.

Iako je u istrazi Sretena Jocića (47) optužio za organizaciju atentata, Matanić je juče rekao da ga je „video samo na fotografijama, a krunskog svedoka, njegovog daljeg rođaka Tomislava Marjanovića, nazvao je patološkim lažovom i narkomanom.

2024 © - Vesti online