Utorak 12.10.2010.
23:08 >> 17:31h
Vestionline

Italijani u čudu, UEFA na potezu

Pravila i članovi u pravilniku UEFA su jasni, ali i dvosmisleni. Domaćin ili organizator utakmice je odgovoran za sva dešavanja ali i gostujući Savez u ovom slučaju FSS, takođe može da bude predmet sankcija. Kazne za FSS ili našu reprezentaciju mogu da budu novčane, oko 20.000 evra, ali i mnogo gore. Utakmica može da bude registrovana službenim rezultatom 3:0 za Italiju, dok bi u najgorem scenariju Srbija mogla da bude izbačena iz daljnjeg kvalifikacionog cikluisa za odlazak na EP.

Meč u Đenovi je prekinut u sedmom minuta zbog divljanja navijača Srbije.

Italijanski mediji svi redom sa čuđenjem izveštavaju o prekudu utakmice u Đenovi gde su "navijači" Srbije svojim ponašanjem prekinuli meč kvalifikacija za Euro 2012.

"Gazeta delo Sport" je kratko i jasno preneo "Ultrasi prave haos", dok je "Kalčomerkato" malo kritičniji sa naslovom "Srbi pustili Ultrase" i pišu kako je atmosfera na stadionu Luiđi Feraris apsurdna. Podsmehljiv ton preovlađuje u Italiji, a doza čuđenja je takođe jaka. Čak se pitaju da li sve ima veze i sa nedavnom Gej paradom na ulicama Beograda, gde su "isti ti" navijači lomili prestonicu Srbije.

"La Republika" piše o kompletnom slučaju i navodi da su tokom dana huligani gađali policiju flašama u centru Đenove, pitajući se da li Srbi i treba da igraju fudbal, kada se na tribinama ovako ponašaju. 

2024 © - Vesti online