Utorak 12.10.2010.
01:51
Tanjug

Dačić: Niko nije jači od države

Dačić je u emisiji "Upitnik" RTS, govoreći o nasilju u nedelju u Beogradu, rekao da je reč o grupama koje su se pripremile da ometu paradu, od ekstremističkih preko profašističkih do navijačkih, i da nije reč o izolovanim grupama, već da ima i onih koje međusobno sarađuju.

U pitanju su grupe koje međusobno sarađuju: Ivica Dačić


Ministar policije je kazao da je pre "Parade ponosa" rađeno preventivno i da je privedeno više desetina lica, među kojima je jedan od vođa "Obraza" Mladen Obradović, kod koga je nađen spisak osoba za koje se veruje da je trebalo da rukovode neredima u Beogradu, i istakao da će sada uslediti pravi rad na otkrivanju te mreže.


Državni sekretar u ministarstvu pravde Slobodan Homen takođe je ocenio da niko nije jači od države i naglasio da se to moglo videti i u nedelju.


On je kazao da niko od učesnika "Parade ponosa" nije povređen, te da se time pokazalo da je "država itekako jača od bilo koga" i da će oni koji su pljačkali, palili, rušili, za to odgovarati.

Greši svako ko misli da može na ulici da menja demokratsku vlast: Slobodan Homen

Na pitanje da li je jučerašnje nasilje bilo "generalna proba nečeg krupnijeg, što bi moglo da usledi, u kojoj bi tajanstvena sila mogla da rešava pitanje ko vlada Srbijom", Dačić je kazao da se u Srbiji na izborima dolazi i odlazi sa vlasti.


Dačić je dodao i da je svako nasilje za dolazak na vlast apsolutno neprihvatljivo za svaku demokratsku državu.


Homen smatra da "postoje grupe i pojedinačne organizacije koje su sposobne da izazovu nasilje, ali daleko od toga da mogu išta ozbiljnije da urade u ovoj državi", i da će se to pokazati kroz rad istražnih organa.


Homen je naglasio da "greši svako ko misli da može na ulici da menja demokratsku vlast".


Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski je, učestvujući u emisiji, kazala da za događaje u nedelju odgovornost snosi vlast i da je plaćena prevelika cena da se "ispuni nečiji hir".

2024 © - Vesti online