Ponedeljak 11.10.2010.
23:18
Vestionline

Srbiji preti oduzimanje bodova!

Ako do 25. marta i utakmice protiv Severne Irske naš savez ne reši problem sa Antićevim ugovorom, Srbiji će biti oduzeti bodovi u kvalifikacijama za EP, piše hrvatski "Index".

Sadašnji selektor Srbije, Vladimir Petrović, kako piše "Index", protivpravno vodi reprezentaciju, s obzirom na to da je Antić angažovao advokate koji pišu tužbu protiv FSS. Antić očigledno ne pristaje na otkaz koji mu je uručio predsednik saveza Tomislav Karadžić.

Antić je o svemu obavestio UEFA i dobro je upoznat sa svojim pravima, a najviše sa time da je u ovom slučaju u pravu, jer je ugovor potpisao pre SP u Južnoj Africi.

Antić je zbog vređanja sudije na SP kažnjen sa četiri utakmice vođenja reprezentacije, zbog čega mu je, kako se indirektno poručuje iz našeg saveza, između ostalog, i uručen otkaz. Međutim, Antić je "oteran" nakon što je već odradio dve od četiri utakmice, koje je reprezentacija u kvalifikacijama za EURO odigrala protiv Farskih Ostrva i Slovenije.

Srbija bi, prema propisima FIFA i UEFA, mogla da bude i novčano kažnjena jer je Petrović navodno "protivpravno" vodio ekipu na meču sa Estonijom, a biće na klupi i protiv Italijana u utorak u Đenovi.

Sada ostaje pitanje kako će reagovati naš savez na čelu sa Karadžićem, koji se brani da mu "razni smeštaju po novinama" i da žele da mu vide leđa. Problemu između saveza i Antića ne vidi se skori kraj. Jedno je sigurno, loša atmosfera mogla bi, posle Estonije, još negativnije da se odrazi na rezultate reprezentacije, koja bi neodlaskom na EP u Poljskoj i Ukrajini mogla da ostane "kratka" za oko 10 milona evra!

2024 © - Vesti online