Utorak 12.10.2010.
08:00
Mondo

Kako žena shvata reči muškarca

Muškarac kaže: Izgledaš umorno.
Žena čuje: Ne izgledaš privlačno

Ova izjava ženi odmah ukazuje na to da nije u svom punom sjaju i da ne izgleda dobro. Svaka od nas voli da izgleda privlačno i ta izjava će najverovatnije da je uvredi. Dobro je pokušati s malo suptilnijim pitanjem poput: "Da li je sve u redu?"

Oprez pri izboru reči...


Muškarac kaže: Stvarno si smršala
Žena čuje: Pre si bila debela

Ženi koja je radila na sebi i uspela da izgubi poprilično kilograma ovo bi moglo da zvuči kao da ranije niste mislili da je lepa. Bolje je da joj kažete "Izgledaš fantastično!".


Muškarac kaže: Izgledaš odlično za svoje godine
Žena čuje: Izgledaš odlično s obzirom na tvoje godine

Ženine godine su zabranjena tema, to piše i u bontonu. Bilo da je reč o šali ili komplimentu nikad, ali baš nikad ne spominjite godine, savetuje "Press".

Muškarac kaže: Šta si radila s kosom?
Žena čuje: Ova nova frizura ti je katastrofa

Komentare poput "izgledaš drugačije" ili "nešto si promenila na sebi" sakrijte duboko u sebi i ne dozvolite da izađu napolje. Žena to može da shvati kao vašu nezainteresovanost i da je ne primećujete. Pokušajte bolje sa: "Nova frizura ti odlično stoji!"

Muškarac kaže: Sada stvarno nemam vremena za razgovor
Žena čuje: Imam pametnijeg posla nego da slušam tvoje brbljanje

Uvek postoji bolje rešenje, posebno kada je reč o razgovoru. Ako želite to da izvedete kako treba radije joj objasnite da ste usred posla i da ćete je pozvati čim završite.

Muškarac kaže: Meni izgledaju isto
Žena čuje: Ne zanima me

Ako vas žena upita koja joj majica bolje stoji pokušajte da odgovorite bilo šta. Čak i ako vam je svejedno ili doista ne vidite razliku izaberite bilo koju. "Ona prva ti bolje stoji" biće dovoljno.

2024 © - Vesti online