Ponedeljak 11.10.2010.
22:43
Vestionline, Večernje novosti

Grbić: Posle zadnjeg poena shvatio sam da je kraj!

Suze na oproštaju od nacionalnog dresa - Nikola Grbić

Grbić je u Italiji proglašen za najboljeg tehničara šampionata, a o svom oproštaju kaže:

"Mislim da je ovo kraj. Nisam o tome uopšte razmišljao dok je trajao šampionat. Bilo mi je važno da odigramo što bolje, da se domognemo jedne od medalja. Tek kada je Miljković osvojio poslednji poen za pobedu nad Italijom, shvatio sam da je ovo moj oproštaj od plavog dresa", rekao je za "Večernje Novosti" Nikola Grbić.

Kada je poslednja lopta pala u polje Italijana Nikola Grbić nije mogao da sakrije suze, reagovao je kao svaki čovek, koji je život uložio u reprezentaciju.

"Kada je odigran taj poslednji poen skupilo mi se sve. Kroz glavu mi je prošlo mnogo toga. Osećao sam i razočaranje zbog poraza u polufinalu od Kube. To je i razumljivo, jer smo bili veoma blizu finala. Ali, znam da će vremenom to da se slegne, da ću biti prezadovoljan što sam se oprostio medaljom. Shvatiću i da je ta bronza bila još jedno moje veliko ostvarenje“, ističe velikan svetske odbojke Nikola Grbić.

Nikola Grbić, rođen 6. septembra 1973. godine, karijeru je započeo u Banatu, a zatim je zaigrao za Vojvodinu iz koje je otišao u Italiju gde je proveo najveći deo svoj profesionalne karijere.

Dres naše zemlje nosio je čak 287 puta, a sa nacionalnim timom osvojio je čak 16 medalja na OI, SP, EP, Svetskom kupu i u Svetskoj ligi. Osvojio je i dva Kupa Italije, jedan pehar Kupa pobednika kupova, dva evropska Superkupa, Kup šampiona, Kup top timova, dva skudeta, Ligu šampiona i CEV kup.

Olimpijski komitet Jugoslavije ga je 1997. godine proglasio za najboljeg sportistu.

2024 © - Vesti online