Ponedeljak 11.10.2010.
19:06
Vestionline

Kolaković: Budućnost će pokazati veličinu uspeha

Naša selekcija je osvojila bronzanu medalju na SP, koje je sinoć završeno u Italiji.  "Orlovi" su danas doputovali u Beograd, ali bez Nikole Grbića i Ivana Miljkovića, koji su zbog obaveza ostali u Italiji.

"Broj ljudi, medija, to sve znači da je ovaj rezultat vredan. SP je trajalo dve nedelje, prošli smo fizičku i psihičku Golgotu. Ovo je svakako jedan od najvećih uspeha, a o vrednosti medalje ćemo biti svesni tek kada prođe neko vreme", rekao je Kolaković.

Jedan od najboljih srpskih odbojkaša Bojan Janić izjavio je da je srećan zbog osvajanja medalje na SP.

"Nije to trajalo samo dve nedelje već od aprila kada smo se okupili. Ostvarili smo ono šta smo želeli, posle dva četvrta mesta konačno smo doneli kući medalju. Nikada nećemo izgubiti želju, nastavićemo da radimo, da se trudimo i to je ono što možemo da obećamo", rekao je Janić.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković rekla je da je ponosna na reprezentativce i da će ekipa ući u istoriju.

"Bronzana medalja je zlata vredna. Zahvalna sam na trudu i srčanoj borbi igračima i stručnom štabu, koji je pokazao kontinuitet dobrog rada osvajanjem medalja. Zaslužili ste bronzu koja je velika kao kuća, ući ćete u legendu, u istoriju", rekla je Snežana Samardžić Marković.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Slobodan Milošević rekao je da se nada da će reprezentacija u budućnosti nastaviti da postiže dobre rezultate.

"Onima kojima nije jasno šta u odbojci znači osvojiti bronzanu medalju ne treba ništa ni objašnjavati. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa dobrim rezultatima. Nijedna medalja nije samo naša, trajaćemo", rekao je Milošević.

2024 © - Vesti online