Ponedeljak 11.10.2010.
21:17
Tanjug

Dunav u Srbiji za sada "čist"

Voda u Dunavu se kontroliše na svaka tri sata

Marić je rekao da pripadnici Sektora za vanredne situacije i nadležni iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda na svaka tri sata sprovode merenja.

"Zaista nema mesta za paniku, voda je ispravna i dalje će se kontrolisati u narednih 48 sati i o tome će se javnost obaveštavati blagovremeno", kazao je Marić.

On kaže da je MUP Srbije u kontaktu sa mađarskim kolegama i da postoje nagoveštaji i mogućnost da se novi mulj na zapadu Mađarske izlije u roku od jednog ili sedam dana. Reč je o 500.000 kubnih metara alkalnog blata koje je nešto gušće koncentracije, ali to ne znači da će ta koncentracija biti u stanju da dođe do reke jer je gušća i sporije se kreće, istakao je Marić.

"Sa druge strane mađarske kolege čine sve da se taj akcident sanira, ulažu veliki napor u izgradnju potpornih stubova i brana. Očekujemo informacije sa njihove strane i onda ćemo kao i u prethodnom slučaju reagovati i izaći pred građane Srbije sa planovima koje imamo ukoliko dođe do tako nečega ozbiljnijeg", kazao je Marić.

2024 © - Vesti online