Ponedeljak 11.10.2010.
20:14
Vestionline

Sprečeno krijumčarenje cigareta iz Srbije

Kako je navedeno, carinici su na graničnom prelazu Đerdap, 7. oktobra, sprečili pokušaj krijumčarenja 900 paklica cigareta "mančester" bez akciznih markica iz Srbije u Rumuniju.

Pokušali da prokrijumčare skoro 6.000 paklica cigareta


Cigarete su pronađene u vozilu marke "folksvagen" rumunskih registarskih oznaka, ispod posude sa saksijskim cvećem i u kantama za disperzivnu farbu.
Tom prilikom, putnica M.M, državljanka Rumunije, privedena je sudiji za prekršaje, dok su cigarete oduzete.


Zajedničkom akcijom carinika i pripadnika pogranične policije, na graničnom prelazu Batrovci u nedelju je otkriveno 3.000 paklica cigareta marke "vest" i 300 ampula stimulativnog sredstva testosteron, koje su pronađene u zadnjem delu vozila marke "mercedes-a 207d", nemačkih registarskih oznaka.


Vozač automobila D.S, nemački državljanin, predat je pripadnicima policije u Šidu u dalju nadležnost. Istog dana, carinici su u saradnji sa pograničnim policijom na graničnom prelazu Bački Breg otkrili 1.584 paklica cigareta u autobusu prevoznika "Johana Lajmer", austrijskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Šabac - Beč.


Carinici su korišćenjem fiber optike i ručnog alata izvršili detaljan pregled autobusa i pronašli cigarete "memfis" u fabričkoj šupljini, koja se nalazi iznad prednjeg levog točka a iza rezervoara za vodu, navedeno je u saopštenju.

2024 © - Vesti online