Ponedeljak 11.10.2010.
15:53
nekretnine.rs, Ervin Pašanović

Srbija predstavljena na minhenskom sajmu nekretnina

Srbija na Minhen EXPO REAL 2010

Na srpskom nacionalnom paviljonu gradovi, lokalne samouprave i neke od naših vodećih kompanije iz oblasti građevinarstava, među kojima su bile "Zepter Real Estate", "PSP Farman" i "Silver Lake Investments", prezentovale su svoje glavne projekte usmeravajući strane investicije ka nama.


Sajmu su prisustvovali ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić i ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić koji su razgovarali sa investitorima o potencijalu ulaganja u Srbiju.


Pored njih, na investicionoj konferenciji koja je održana 5 oktobra, o sektoru nekretnina govorili su i Srđan Vujičić direktor kompanije "King Sturge Beograd“ kao i Robert Švicer, CEO kompanije "Merill Lynch/MPC“.


Srbija se predstavila i na panelu Invseticione lokacije - Srbija gde su predstavnici naših firmi koje se bave građevinarstvom ("Gide Loyrette Nouel", "Spiegelfeld International d.o.o." i "Delata Real Estate Group") podelili svoja iskustva iz ove industrijske grane sa investitorima, kolegama i novinaraima. Moderator panela bio je Ervin Pašanović, marketing menadžer portala www.nekretnine.rs .

Na panelu su prezentovani pozitivni trendovi srpske ekonomije, izlazak iz recesije kao i potencijali industrije nekretnina. Posle uvodnog pregleda makro ekonomskih pokazatelja, slušaoci su se upoznali sa poboljšanjima u zakonskoj regulativi, generalnim pregledom tržišta nekretnia sa akcentom na stanogradnji i hotelijerstvu, kao najperspektivnijim sektorima.


Učesnici su se jednoglasno složili da je investiciona klima u Srbiji ponovo stabilna i da se očekuje značajan priliv svežeg stranog kapitala.

Za izuzetno zapažen nastup Srbije posebno treba zahvaliti organizatorima EXPO REALA koji su se maksimalno potrudili da naša zemlja bude prikazana u najboljem mogućem svetlu, dodeljujući nam odlično pozicioniran paviljon i dobar raspored na investicionim forumima.

2024 © - Vesti online