Ponedeljak 11.10.2010.
06:19
Alo

Zaklao psa pred decom!

Pas Đole je ubijen nedaleko od mesta na kome su keruši Mili odsečene šape


 

Ubica je najpre namamio psa, da bi ga u sledećem trenutku nožem preklao na stepeništu i, potom, kao da se ništa nije desilo, mirno odšetao. Okupljeni stanari objasnili su da je pas bio ljubimac dece u kraju, koja su o njemu i vodila računa.


- Moje dete se igralo napolju ispred zgrade sa drugarima i odjednom sam čuo uplašene povike dece i pozive u pomoć. Vikali su: „Ne dirajte nam kucu, on je dobar“, a dok sam istrčavao iz stana, začuo sam cviljenje psa. Strašno je to što neko može da usmrti životinju, a još je strašnije što je to uradio naočigled dece predškolskog uzrasta. Nadam se da će ga policija ubrzo pronaći - rekao je jedan od roditelja.


Vidno uznemiren Dušan Matijević, koji je brinuo o Đoletu, objašnjava da se radilo o mladom mešancu terijera, koji je bio blage i plašljive naravi.

- Godinu dana je Đole spavao kod mene, svi u kraju su ga voleli i stvarno ne znam kome je on smetao. Komšije su mi rekle da je i u subotu neko pokušao da naudi psu. Nadam se da će ga policija uhvatiti, mada sumnjam u to - rekao je Matijević.


Da podsetimo, u neposrednoj blizini, u aprilu je pronađena keruša Mila kojoj je nepoznata osoba hirurškom preciznošću amputirala sve četiri šape. Policija još nije uhvatila počinioca ovog svirepog sakaćenja.

2024 © - Vesti online