Ponedeljak 11.10.2010.
09:21
Srna

Podgorica: Uhapšen Albanac sa pola kg heroina

Heroin je krijumčaren u velikim količinama, tokom dužeg vremenskog perioda

U saopštenju iz crnogorske Uprave policije navodi se da je osumnjičeni D.B. duži vremenskom periodu iz Albanije u Crnu Goru krijumčario veće količine heroina, koju su, za sada nepoznata lica, mešala sa odgovarajućim supstancama, da bi je on prodavao u Podgorici i na drugim područjima.

Zaplenjeni heroin je velike čistoće i mešanjem sa drugim supstancama dobila bi se količina od nekoliko kilograma za dalju prodaju.

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni je danas uz krivičnu prijavu predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Osumnjičeni D.B. je poznat crnogorskoj policiji još od februara 2004. godine, kada je u Tuzima uhapšen sa dva kilograma čistog heroina. Za ovo krivično delo bio je osuđen na kaznu zatvora od šest godina, koju je, uz skraćenje, izdržao u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Odmah nakon puštanja na slobodu, D.B. je nastavio sa prodajom heroina sa teritorije Albanije u Crnu Goru. Sumnja se da je prokrijumčario veću količinu ove opojne droge u Crnu Goru, koju su njegovi pomagači dalje prodavali.

2024 © - Vesti online