Nedelja 10.10.2010.
20:26
Srna

Bivšem ministru RS jednomesečni pritvor zbog otmice Koljančića

Osim Filipovića i Šahinovića, u okviru ove istrage uhapšeni su i Žarko Milanović iz Banjaluke, Boriša Delević iz Novog Sada i Dalibor Džombić iz Banjaluke, kome je juče određen jednomesečni pritvor

Ona je precizirala je osumnjičenima pritvor određen zbog svih pritvorskih razloga.  Filipović, koji je bio ministar pravde u Vladi Dragana Mikerevića, i Šahinović lišeni su slobode u petak u okviru istrage u vezi sa otmicom banjalučkog biznismena Stanislava Koljančića.

Filipović, koji je notar u Prijedoru, sumnjiči se i da je nezakonito sačinio notarske isprave na štetu Koljančića, saznaje Srna u Specijalnom tužilaštvu.

Srna saznaje da je Šahinović, nosilac "zlatnog ljiljana", bivši pripadnik 505. bužimske brigade takozvane Armije BiH i da je do 2002. godine bio komandant Jedince za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Osim Filipovića i Šahinovića, u okviru ove istrage uhapšeni su i Žarko Milanović iz Banjaluke, Boriša Delević iz Novog Sada i Dalibor Džombić iz Banjaluke, kome je juče određen jednomesečni pritvor.

Milanovića je noćas uhapsila policija Kantona Sarajevo, dok je Delević uhapšen juče na području Istočnog Sarajeva. Oni se sumnjiče da pripadaju kriminalnoj grupi koja je organizovala Koljančićevu otmicu.

Šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS Darko Ilić potvrdio je ranije da dosadašnjom istragom Tužilaštvo pribavilo dokaze koji upućuju na to da je ova kriminalna grupa duži vremenski period planirala otmicu Koljančića u nameri da pribavi višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Četrdesetpetogodišnji Stanislav Koljančić otet je u utorak 5. oktobra, a njegov nestanak prijavila je supruga. Koljančić je pronađen pretučen dan kasnije u večernjim časovima.

"Nezavisne novine" prenose da je Delević naručio ovu otmicu u namjeri da preko noći postane vlasnik Koljančićevog kamenoloma na atraktivnoj lokaciji na koridoru 5 C. Isti izvor navodi da je ova kriminalna grupa kidnapovala Koljančića i primorala ga da potpiše ugovor o kupoprodaji kamenoloma.

2024 © - Vesti online