Nedelja 10.10.2010.
17:12
Tanjug

Krasić: Hag pokušava da ubije Šešelja

Ima zdravstvene probleme: Vojislav Šešelj
 



Šešelj, koji je otišao zdrav u Haški tribunal, sada ima probleme sa povišenim krvnim pritiskom, aritmijom i tahikardijom, rekao je Krasić na konferenciji za novinare.


Krasić je naveo da Tribunal navodno pokušava da sanira te probleme i da ga pregledima i terapijama izleči, ali da u tome ne uspeva.


On je kazao da je Tribunal navodno doneo odluku o tome da se omogući konzilijarna intevencija, "ali se postavlja pitanje da li je moguće verovati tom sudu posle iskustva sa neadekvatnim lečenjem Slobodana Miloševića i činjenice da je sedam-osam Srba umrlo u Hagu".


"Imamo puno osnova da pričamo i sumnjamo da se lagano, a sigurno sprovodi nešto što u krajnjem slučaju može da dovede do ubistva Šeselja" rekao je Krasić.


On je podsetio da je pre godinu i po dana Šeselj imao problema sa jetrom, ali da su oni prestali kad je prestao da uzima zatvorsku hranu i počeo da se hrani u kantini.


Krasić je najavio da će biti alarmirane sve moguće instance na svim meridijanima o praksi o Haškom tribunalu i da će biti preduzet niz akcija zbog ugrožavanja zdravlja Šešelja i kršenja njegovih ljudskih prava.


Šešelj je optužen za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini od 1991. do 1993. godine.


Predsednik SRS je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodavanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.


Šešelj je osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010. godine. Lider SRS je 4. februara ove godine drugi put optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

2024 © - Vesti online